Natuur

Nationale Parken

 

Nationaal Park Dwingelderveld, Ruinen

Nergens in Drenthe kun je zo mooi wandelen en fietsen als in het Nationaal Park Dwingelderveld. Geniet van het afwisselende landschap met al haar kleuren en verschijningen. Laat je verrassen door de vele dieren die je tegenkomt. Dit is Natuur met een hoofdletter N! Vele wandelaars, fietsers en natuurgenieters trekken niet voor niets jaarlijks naar deze prachtige omgeving. De veenmoerassen, de uitgestrekte heide vlaktes en de vele plantensoorten zijn kenmerkend voor het landschap rond het Nationaal Park.

Meer informatie over deze prachtige plek kun je hier vinden.

Bezoekerscentrum

Aan de rand van het nationaal park Dwingelderveld staat het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Het is niet alleen het beginpunt van excursies, maar je vindt er ook informatie over de mooiste routes en activiteiten. De permanente tentoonstelling biedt interessante informatie voor jong en oud over het ontstaan en het beheer van het heidelandschap. 

Anserdennen Theehuys

Middenin het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld ligt het Anserdennen Theehuys als een oase van rust. Hier kun je heerlijk genieten van een kopje koffie of thee met een lekker vers stuk taart of van een andere welverdiende versnapering. De bosvogels die er wonen, zorgen voor de muziek en voor de kinderen is er, naast een fijne zandverstuiving om te spelen, ook nog een speeltuin.  Klik hier voor de actuele openingstijden.

Loading…
Loading…

Dwingelder schaapskudde Lhee & schaapskudde Ruinen

Neem eens een kijkje bij de schaapskudde Lhee en Ruinen. Deze schaapskuddes bestaan uit honderden prachtige Drentse heideschapen. Je kunt de schaapskuddes elke dag zien vertrekken en terugkomen. Een spectaculair gezicht en het bezoeken meer dan waard.  De vertrek- en aankomsttijden van de schaapskooien zijn hier te vindenOok de Facebookpagina van Schaapskudde Ruinen is de moeite waard om eens te bekijken.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold behoort tot één van de grootste natuurgebieden in Nederland. In het nationaal park zijn meer dan drie informatiecentra, dertig gemarkeerde wandelroutes, drie uitkijktorens, uitgebreide fietsmogelijkheden (ook voor mtb’ers) en paden voor ruiters en menners. Hier ervaar je nog echte stilte en oneindigheid. Meer informatie over het natuurgebied vind je hier.

Loading…
Loading…

Hunebedden Borger

Naast het Hunebedcentrum ligt hunebed D27, het grootste hunebed van Nederland. Dit hunebed bevat de grootste steen die ooit in een Nederlands hunebed is verwerkt. Hij weegt naar schatting zo’n 20.000 kilo. Daarnaast is dit het eerste hunebed waarvan bekend is dat er opgravingen zijn uitgevoerd.

Omdat dit hunebed zo bijzonder is, wordt het door ongeveer 200.000 mensen per jaar bezocht. Word jij daar één van? Klik hier voor meer informatie over de geschiedenis van dit hunebed.

Nationaal Park Weerribben – de Wieden

Zelf varen of je laten varen, mee op excursie naar de mooiste plekjes. Een ijsje op een terras aan het water of bij de zuivelboerderij, koffie in een knus kroegje. Veel te zien, evenveel te doen. Te voet of op de fiets door de bossen, over de stuwwal door het coulisselandschap, langs plassen en laagveen. Je kunt winkelen en rondneuzen in de musea in de historische stadjes, of een workshop volgen in een landelijk gelegen galerie. Je ziet het: in Nationaal Park Weerribben-Wieden is het echt nooit saai, maar valt van alles te beleven! Meer weten? Klik hier!

Loading…

Boek snel jouw verblijf in een van onze huisjes 
RESERVEREN

Overige natuurgebieden

Loading…

Echtenerzand

Een mooie, woeste omgeving met veen, zand en uitgestrekte heidevelden. Echtenerzand laat zien hoe Ruinen er bijna een eeuw geleden uit zag. Zeker een kijkje waard. En als je er dan toch bent, geniet dan lekker van de rust tijdens een mooie wandeling. Meer informatie over dit mooie natuurgebied, vind je hier

Holtingerveld, Havelte

Het Holtingerveld is niet voor niets opgenomen in het Europese netwerk van belangrijke natuurgebieden. Het gebied heeft namelijk een unieke geschiedenis en het is rijk aan bijzondere planten en dieren. Neem ook een bezoekje aan de Schaapskooi Holtingerveld. Het is elke keer weer een spectaculair gezicht om de kudde te zien komen en gaan. Loop mee tussen de schapen en probeer ze allemaal eens te tellen! Klik hier voor meer informatie over dit natuurgebied.

Loading…

foto van holtingerveld.nl

Loading…

Hunebedden Havelte

Het hunebed D53 in Havelte is met zijn 18 meter de op één na grootste Hunebed van Nederland. Het hunebed is goed te bereiken, zowel op de fiets als met de auto. Vanaf de parkeerplaats is het slechts 10 minuten lopen, maar in die 10 minuten keer je volledig terug in de tijd. Een mooie omgeving, met een bijzonder verhaal. Klik hier voor meer informatie over de geschiedenis van dit hunebed.

Reestdal

Het Reestdal is gelegen op de grens van de provincies Drenthe en Overijssel. Rondom het grensriviertje de Reest ligt een eeuwenoud beekdal met een heel eigen karakter. In dit kleinschalige landschap bevinden zich hooilanden, akkertjes, heidevelden, bossen, landgoederen en monumentale boerderijen. Er komen bijzondere planten en dieren voor, waaronder de holwortel, dassen, reeën en niet te vergeten ooievaars. Waar in Nederland vind je nog zo’n ongeschonden beekdal waar ook nog veel te beleven is? Breng een bezoek aan het Reestdal en geniet van mooie fiets- en wandelroutes, exposities, historie en nog veel meer.

Loading…

Faciliteiten Vakantiepark De Wiltzangh

Vakantiehuizen

#besteplekvandrenthe