Dorpen & Steden

Loading…

Ruinen

Het dorpje Ruinen behoort tot de mooiste en drukst bezochte dorpen in het zuidelijke deel van Drenthe. Ervaar de puurheid van de natuur. Hier zijn de nachten nog écht donker en vinden we plekjes waar je de stilte kunt horen. Echt tot rust komen… dat kan hier!

Dwingeloo

Een levendig dorp met de mooiste rietgedekte boerderijen. Perfect om lekker uit eten te gaan, maar ook om heerlijk te wandelen of te fietsen. Dwingeloo bevat namelijk prachtige wandel- en fietsroutes, waarbij je op uitzichttorens en vogelkijkhutten stuit.

Loading…
Loading…

Giethoorn

Hét Venetië van het Noorden. Een absolute must-see. Geniet van een boottochtje in de mooiste Gieterse grachten en laat je steil achterover slaan van de schoonheid van de natuur en de huizen. In het dorp worden diverse evenementen georganiseerd, die ook zeker het proberen waard zijn.

Meer informatie over Giethoorn

Diever

Na een wandeling in het Nationaal Park Drents-Friese Wold, kun je in Diever terecht voor een heerlijk drankje of gezellig diner. Diever is een gezellig en mooi dorpje met een prachtige Brink. Kom je even kijken?

Loading…
Loading…

Hunebedden Diever

Bij het hunebed D52 van Diever krijg je direct bewondering voor onze prehistorische voorvaderen. Sommige stenen wegen wel 20 ton. Het hunebed van Diever is een indrukwekkende aanblik. Zeker de moeite waard om op te nemen in een wandel- of fietstocht in het Drents-Friese Wold. Klik hier voor meer informatie over de geschiedenis van dit hunebed.

Boek snel jouw verblijf in een van onze huisjes 
RESERVEREN

Meppel

Meppel: Van historische panden tot bruisende evenementen. Het centrum van Meppel bevat karakteristieke straten, grachten, bioscoop, schouwburg en pleinen en is daarmee het ideale decor voor een gezellige winkelstad. Zeker een bezoekje waard. In de zomermaanden zijn de befaamde Donderdag Meppeldagen en het Grachtenfestival niet te missen.

Loading…
Loading…

Hoogeveen

Een bruisende, sportieve stad. Hoogeveen is de ideale plek om een middagje te shoppen, één van de mooie fiets- of wandelroutes te proberen of een terrasje te pakken. In het centrum van Hoogeveen ligt ook het grootste waterkunstwerk van Nederland, de Cascade. Of te wel: Hoogeveen is een stad die je écht gezien moet hebben.

Echten

Een eeuwenoud dorpje met een beschermd dorpsgezicht. In dit mooie dorpje kun je genieten van de vele ouderwetse boerderijen en rijksmonumenten.

Loading…
Loading…

Tea Time, Echten

Een stukje Engeland in Drenthe! Geniet van een heerlijk kopje thee met verschillende hapjes. Zoete en hartige lekkernijen wisselen elkaar af. Reserveer nu je tafel.

Roekpad belevingspad, Echten

Het Roekpad is een belevingspad in een bos. Je kunt hier echt spelen in het bos en de natuur ontdekken met je vijf zintuigen. Loek de Roek wijst je de route tijdens de belevenis wandeling van 1 kilometer. Je zintuigen staan centraal, zo kan je horen, proeven, ruiken, voelen en zien! Voor kinderen en volwassenen die visueel gehandicapt zijn, staat de tekst op de borden in braille. Wil jij ook braille leren lezen? Loek de Roek heeft leuke vragen bedacht zodat jij de braille kunt ontcijferen! Het belevingspad is ook nog eens gratis toegankelijk! Meer informatie? Klik hier.

Loading…

#debesteplekvandrenthe

Faciliteiten Vakantiepark De Wiltzangh

Vakantiehuizen