Cultuur

Loading…

Drents Museum, Assen

Museum voor archeologie, kunst van 1885 tot 1935 en hedendaags realisme. Het Drents Museum in Assen is een compact en overzichtelijk museum in een voormalig koetshuis, wat maakt dat het gebouw alleen al erg mooi is. Het Drents Museum heeft verschillende tentoonstellingen. Benieuwd welke tentoonstellingen er op dit moment zijn? Klik dan hier.

Pasmanshuus, Ruinen

De museumboerderij geeft een goed beeld van het leven op een boerderij rond 1900. Er bevindt zich onder andere een boerenkeuken uit die tijd. Verder is er in het museum te bezichtigen; de opkamer met een collectie oorijzermutsen, twee volledige gevulde kabinetten, bedsteden en een groot aantal gebruiksvoorwerpen. Op de deel in het achterhuis zijn verschillende oude landbouwwerktuigen en enkele boerenkarren tentoongesteld. Ook is er een expositiezolder boven de deel in het achterhuis waar wisselende tentoonstellingen worden gehouden. De bezoekers worden door vrijwilligers rondgeleid. Ga voor de openingstijden en toegangsprijzen naar de website.

Loading…
Loading…

Korenmolen De Zaandplatte, Ruinen

Zou je graag een echte oudhollandse molen in zijn werking zien gaan? De Zaandplatte is een windmolen die koren verwerkt. In ruil voor meel, krijgt de korenmolen tarwe van boer Hendrik-Jan, die het meel gebruikt om zijn vee te voeden. Een educatief én vermakelijk uitje! Informatie over de geschiedenis van de molen, vind je hier.

Boek snel jouw verblijf in een van onze huisjes 
RESERVEREN

Staphorst + Museumboerderij Staphorst

Staphorst, een gemeente met vele gezichten, spreekt tot de verbeelding. De lange lintbebouwing met haar kleurrijke boerderijen, de klederdracht, die nog steeds volop gedragen wordt en de vele tradities en gewoonten, maken Staphorst tot een unieke gemeente. Het museum biedt volop de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden van Staphorst te ontdekken. De openingstijden en toegangsprijzen vind je hier.

Loading…
Loading…

Museumboerderij de Karstenhoeve, Ruinerwold

De Karstenhoeve staat al vanaf de 17e eeuw op dezelfde plek. De boerderij verkeert nog voor een groot deel in originele staat en is daarmee één van de mooiste oudste boerderijen. De sfeer van het dagelijks leven van toen is nog duidelijk te proeven. Zeker het bezoeken waard. Klik hier voor meer informatie.

Drukkerijmuseum, Meppel

Ervaar zelf hoe het was om met oude ambachtelijke technieken, zoals door het zetten van een tekst met loden letters een pagina tot stand kwam. Sta als een boekdrukker achter de stampende drukpersen waar met inkt en papier het gezette woord vastgelegd wordt. Schep je eigen papier in een grote oude papierton gevuld met cellulose en liters water. Nieuwgierig?

Loading…

Faciliteiten Vakantiepark De Wiltzangh

Vakantiehuizen

#besteplekvandrenthe