Wandel- en fietsroutes in het Dwingelderveld

Loading…

Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek. In Zuidwest-Drenthe ligt namelijk een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. Op fiets- en wandelpaden, ATB- en ruiterroutes, evenals twee Familiepaden kunnen recreanten en vakantiegangers de natuur ontdekken.

Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van de mooiste routes voor iedere wandel en fietsliefhebber!

De leukste wandel- en fietsroutes!

Loading…

Fietsroute Dwingelderveld
Een prachtige route dwars door het Nationaal Park Dwingelderveld. Geniet tijdens de route van de Drentse Heide en bossen. De route brengt je langs het Bezoekerscentrum (bij ons om de hoek), het Theehuis Anserdennen, Sterrenwacht, Dwingeloo en nog veel meer mooie unieke plekjes. De route loopt dwars door onze achtertuin, dus een zeker een aanrader voor gasten van ons vakantiepark!

Lengte: 31,6 km
Startpunt: Bezoekerscentrum Dwingelderveld
Meer informatie vind je hier 

DOWNLOAD ROUTE

Holtveenroute
Nationaal Park Dwingelderveld bestaat voor ruim driekwart uit bos, heide, stuifzanden, water en veen. Een van de mooiste veengebieden is het Holtveen, een natte strook waar talrijke vogels broeden. Een heerlijke plek om lekker te fietsen! De route brengt je langs Lheebroekerzand, De schaapskudde, naar de brink in Ruinen en de vogelkijkwand die zicht geeft over het Holtveen.

Lengte: 36 km
Startpunt: Spier, maar de route kan ook opgepakt worden bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld

DOWNLOAD ROUTE
Loading…
Loading…

ATB Route
Het Dwingelderveld is een afwisselend natuurgebied. De route bestaat voornamelijk uit bos- en zandpaden en is vooral onverhard. De route gaat hier over vrij brede bospaden afgewisseld met leuke stukjes singletrack. Ideaal om je mountainbike kwaliteiten te testen.

Lengte: 23 km
Startpunt: Spier maar kan ook bij de radiotelescoop worden opgepakt.

DOWNLOAD ROUTE

E-bike route Dwingelderveld – Oldenhave
Heerlijk fietsen door de natuur is altijd leuk! Kom nu met je E-bike de route Dwingelderveld – Oldenhave fietsen. De route loopt langs de prachtige omgeving die zeker de moeite waard is. Een dagje uitwaaien en genieten is gegarandeerd!

Lengte: 50,7 km
Startpunt: Bezoekerscentrum in Ruinen

DOWNLOAD ROUTE
Loading…
Loading…

Nachtwandelroute Dwingelderveld 
Deze wandelroute is speciaal uitgezet om in het donker te lopen. Beleef het Dwingelderveld na zonsondergang en beluister de natuur. De route brengt je langs de Davidsplassen een rustplek voor heel veel vogels, daarnaast vliegen hier ook vleermuizen af en aan, op zoek naar voedsel.

Lengte: 5,1 km
Startpunt: Zwembad Paasbergen

DOWNLOAD ROUTE

 

Faciliteiten Vakantiepark De Wiltzangh